Loading...
Menu

Αγώνες Λόγου Κολλεγίου Ανατόλια 2014

 
 
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015
 

          Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει για πρώτη φορά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά Σχολικούς Αγώνες Λόγου στις εγκαταστάσεις του σχολείου (Κέννεντυ 60, 55535, Πυλαία) από Παρασκευή 30 Ιανουαρίου έως Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015. Στους αγώνες αυτούς μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες μαθητών και μαθητριών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας που θα δηλώσουν ενδιαφέρον εντός της προθεσμίας και θα τηρήσουν τους όρους συμμετοχής. Τα αγωνίσματα στα οποία θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν είναι οι Διττοί Λόγοι, ο Προτρεπτικός Λόγος, ο Αυθόρμητος Λόγος και η Εκφραστική Ανάγνωση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των παιδιών για θέματα επικαιρότητας, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τους για ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, η συναναστροφή και η ανταλλαγή απόψεων με συνομηλίκους. Να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να καλλιεργήσουν την ευγλωττία τους, να εκφράσουν με κομψό και αποτελεσματικό τρόπο τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους, αλλά και να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία, ασκούμενοι στη σωστή ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από την εμπειρία της συμμετοχής τους θα αποκτήσουν γνώση, βαθύτερη σκέψη, μεστή και πλουσιότερη έκφραση, άνεση και αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία τους με πολυπρόσωπο ακροατήριο αλλά και πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

1.   Διαδικασία συμμετοχής

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους Α΄ Αγώνες Λόγου που διοργανώνονται στο Κολλέγιο Ανατόλια καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά ή με fax μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014, συμπληρώνοντας την αίτηση (ΔΗΛΩΣΗ 1) με τα στοιχεία του σχολείου τους. Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει να υποβληθεί με τον ίδιο τρόπο (ΔΗΛΩΣΗ 2η ονομαστική λίστα των διαγωνιζόμενων μαθητών/-τριών. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις στις οποίες θα σταλούν οι δηλώσεις είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το fax είναι 2310317173. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Λία Ζουργού (2310398240), την κα Κλεοπάτρα Μητρούλη (2310398395 για τους Διττούς Λόγους) και την κα Πέγκυ Περακάκη (2310398373).

 

2.   Διαγωνιζόμενοι μαθητές/-τριες

  • Κάθε σχολείο δικαιούται να δηλώσει μέχρι δώδεκα (12) διαγωνιζόμενους μαθητές/-τριες.
  • Κάθε μαθητής/-τρια μπορεί να συμμετάσχει σε περισσότερα από ένα αγωνίσματα Λόγου.
  • Το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή/-τρια είναι 10€. Σε κάθε μαθητή/-τρια θα δοθούν πλήρες ντοσιέ με το πρόγραμμα και τη γραφική ύλη που θα χρειαστεί, κάρτα ονόματος και δίπλωμα συμμετοχής. Οι σύμβουλοι-καθηγητές δεν επιβαρύνονται με το κόστος συμμετοχής ενώ στα διαλείμματα θα τους προσφέρεται καφές και αναψυκτικό. Σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων θα λειτουργεί το κυλικείο του Σχολείου.
  • Το Σχολείο θα προβάλει την εκδήλωση στα ΜΜΕ και θα ήθελε να βιντεοσκοπήσει αποσπάσματα των Αγώνων. Για το λόγο αυτό οι γονείς των μαθητών/-τριών που θα πάρουν μέρος παρακαλούνται να υπογράψουν τη Δήλωση Συναίνεσης (ΔΗΛΩΣΗ 3). Οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν από τους συμβούλους-καθηγητές και θα παραδοθούν στην κ. Περακάκη την πρώτη μέρα των Αγώνων.

 

3.   Κριτές

  • Κριτές των Αγώνων είναι οι σύμβουλοι-καθηγητές των μαθητών/-τριών.
  • Κάθε σχολείο καλείται να στείλει από έναν κριτή για κάθε τρεις συμμετοχές του.
  • Οι κριτές είναι κατά κανόνα προπονητές και άρα γνώστες ενός τουλάχιστον αγωνίσματος. Μπορεί, όμως, να οριστούν ως κριτές και σε κάποιο άλλο αγώνισμα, εάν υπάρχει ανάγκη. Για το λόγο αυτό, όλοι οι κριτές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν το σχετικό σεμινάριο που θα αφορά όλα τα αγωνίσματα και που θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου 2014 16:00-19:00 στο Raphael Hall. Οι σύμβουλοι-καθηγητές των σχολείων που βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μέσω Skype.
  • Στη διάρκεια των Αγώνων Λόγου οι κριτές οφείλουν να βρίσκονται εγκαίρως στις τρέχουσες συναντήσεις κριτών πριν από κάθε γύρο, όπως και στην καθορισμένη για κάθε αγώνισμα θέση τους και να συμπληρώνουν επιμελώς και εγκαίρως τα φύλλα αξιολόγησης.
  • Αναλυτικά οι υποχρεώσεις τους διευκρινίζονται στους κανονισμούς κάθε αγωνίσματος.

 

4.   Χρονομέτρες

Το Κολλέγιο Ανατόλια αναλαμβάνει την εκπαίδευση των χρονομετρών.

 

5.   Η προετοιμασία και το πρόγραμμα των Αγώνων Λόγου.

Για την υποστήριξη των συμβούλων-καθηγητών και την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών/-τριών θα ακολουθήσουν αποσπάσματα και θέματα από παλαιότερους αγώνες. Το αναλυτικό πρόγραμμα των Αγώνων Λόγου θα αποσταλεί εγκαίρως στα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(κάντε κλικ στις παρακάτω ενότητες για να ενημερωθείτε σχετικά με τους αγώνες) 

 
Αυθόρμητος Λόγος
Διττοί Λόγοι 
Εκφραστική Ανάγνωση 
 Προτρεπτικός Λόγος
 
 

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο Αγώνων Λόγου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2014. Το πρώτο βίντεο αφορά την Εκφραστική Ανάγνωση και μέρος του Προτρεπτικού Λόγου, το δεύτερο περιλαμβάνει το υπόλοιπο κομμάτι του Προτρεπτικού και τον Αυθόρμητο Λόγο, ενώ τα δυο τελευταία βίντεο περιγράφουν το αγώνισμα των Διττών Λόγων:

 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead